0
0
Subtotal: 0.00lei
No products in the cart.
0 - 0.00lei
No products in the cart.

De cate panouri fotovoltaice am nevoie?

de cate panouri fotovoltaice am nevoie

Partajeaza acest articol

De cate panouri fotovoltaice am nevoie?

Instalarea unui sistem solar a devenit din ce în ce mai accesibilă în ultimii ani, datorită scăderii prețurilor și inițierii programelor de rambursare guvernamentale. Această stimulare a făcut din panourile fotovoltaice o opțiune viabilă pentru case și afaceri din întreaga Românie. Dimensiunea locuinței tale și consumul de energie vor ajuta la determinarea dimensiunii sistemului solar de care ai nevoie. Pentru a face lucrurile mai ușoare, vom explora câțiva factori importanți de luat în considerare atunci când decizi asupra sistemului solar potrivit pentru nevoile tale de energie.

1. Trebuie să știi câtă energie consumă locuința ta

Cel mai bun mod de a stabili acest lucru este să te uiți la facturile vechi de electricitate. Majoritatea facturilor de electricitate vor avea un “consum zilnic mediu” care ajută la determinarea dimensiunii sistemului pe care ar trebui să-l instalezi pentru a susține locuința ta. Dacă nu există un consum zilnic mediu, pur și simplu împarte factura ta lunară de electricitate la treizeci sau factura anuală la 365.

Acest proces este și mai simplu dacă locuința ta are un contor inteligent instalat. Un contor inteligent înregistrează energia electrică consumată, astfel încât să poți vedea consumul zilnic în factura ta sau verificând contul online. Amintește-ți că consumul de energie electrică este măsurat și facturat în kilowați-oră (kWh).

O locuință medie consumă aproximativ 10-20 kWh de energie pe zi. Prin urmare, un sistem solar de 5kW ar putea susține necesitățile de energie ale unei astfel de locuințe. Aceasta este valoarea medie – o locuință cu 2 persoane poate consuma mai puțin de 10 kWh de energie pe zi, în timp ce o familie de patru persoane poate consuma peste 30 kWh. Verificarea facturii de energie sau a contorului inteligent este cel mai bun mod de a evalua de ce sistem va avea nevoie locuința ta.

2. Stabilește dimensiunea nominală a sistemului solar

Dacă ai calculat deja câtă energie consumă locuința ta în fiecare zi, următorul pas este să determini ce dimensiune de panouri fotovoltaice vei avea nevoie și câte pentru a susține consumul de energie al locuinței tale.

Sistemele de panouri fotovoltaice sunt nominalizate în wați (W) sau kilowați (kW), iar prețurile sistemelor cresc în funcție de valoarea în kilowați (kW). Vei vedea sisteme descrise ca fiind de 3kW, 5kW, 7kW și mai mult. Fiecare kilowatt de energie solară instalat va produce aproximativ 4 kWh de energie pe zi. Pentru a determina dimensiunea sistemului de care ai nevoie, împarte consumul zilnic la această valoare.

EXEMPLU: Consum mediu zilnic de 13 kWh / (împărțit la) 3,25 kWh = 3 (un sistem fotovoltaic de 5kW ar fi suficient)

Acesta este un ghid simplu pentru a determina ce tip de panou ar trebui să alegi și câte. Sună unul dintre specialiștii noștri pentru a discuta despre opțiunile tale în ceea ce privește instalarea și eficiența panourilor solare, astfel încât să găsim cea mai bună opțiune pentru tine.

3. De câte panouri fotovoltaice am nevoie?

După ce ai decis ce valoare are nevoie locuința ta pentru a se susține din energie solară, poți calcula câte panouri fotovoltaice vei avea nevoie. Acest lucru se face prin împărțirea totalului de kilowați necesari locuinței tale la puterea de ieșire a fiecărui panou.

Amintește-ți că nu toate panourile fotovoltaice sunt la fel și diferă în mărime fizică și putere. În cazul panourilor solare cu o putere nominală între 330 W – 370 W (care sunt destul de comune), vei avea nevoie de 10 panouri pentru un sistem de 3,3 kW.

EXEMPLU: 330 W x 10 = 3300W / 1000 = 3,3 kW

4. Considerații privind locația și sezonul

Ține minte că locația ta și sezonul din an pot influența câtă energie generează sistemul tău de panouri fotovoltaice. Locațiile cu mai multe ore de soare generează mai multă energie. De exemplu, panourile fotovoltaice în timpul verii vor genera mai multă energie datorită expunerii la mai multă lumină solară directă, spre deosebire de iarnă, când orele de soare sunt mai puține. Un alt aspect de luat în considerare poate fi momentul din an în care consumi mai multă energie, de exemplu, pentru aparatele de aer condiționat în timpul verii sau pentru încălzire în timpul iernii. Locația efectivă a locuinței tale afectează energia solară pe care o poți genera, de exemplu, panourile fotovoltaice instalate în București pot genera doar 2 kW pe zi, în timp ce panourile în Brașov pot produce până la 5 kW pe zi.

5. Considerații privind locuința

Dacă locuiești într-o casă individuală, în majoritatea cazurilor, există suficient spațiu pentru a susține numărul de panouri fotovoltaice de care ai nevoie. Cu toate acestea, există câțiva factori de luat în considerare pentru a determina amplasarea cea mai potrivită a sistemului solar pentru locuința ta. Casele care sunt puternic umbrite sau cele cu o înclinație neobișnuită pot constitui un obstacol. Echipa noastră de la Lumio Energy este pregătită să găsească spațiul și unghiul perfect pentru instalarea panourilor solare, astfel încât să beneficiezi la maximum de ele.

Atunci când decizi ce dimensiune de panouri fotovoltaice are nevoie locuința ta, cel mai bine este să ne contactezi, astfel încât să putem parcurge procesul împreună, pas cu pas. Suntem aici pentru a oferi suport personalizat în funcție de nevoile tale și situația actuală a locuinței tale. Tot ce avem nevoie este o factură de electricitate pentru a determina consumul de energie și apoi putem stabili de ce ai nevoie.

Alte articole