0
0
Subtotal: 0.00lei
No products in the cart.
0 - 0.00lei
No products in the cart.

Cum se Instalează Panourile Solare pe un Acoperiș cu Țiglă?

panouri fotovoltaice instalate pe acoperis cu tigla

Partajeaza acest articol
 

Cum se Instalează Panourile Solare pe un Acoperiș cu Țiglă?

Doriți să instalați panouri fotovoltaice și vă întrebați: „Cum se instalează panourile fotovoltaice pe acoperișurile cu țiglă?”

Nu există nicio îndoială cu privire la popularitatea tot mai mare și utilitatea panourilor solare pentru casele din România. Pe măsură ce trece fiecare an, producătorii produc panouri care sunt mai eficiente și mai puțin costisitoare. Pe măsură ce ne dorim să reducem amprenta de carbon, să utilizăm opțiuni de energie regenerabilă și să adoptăm moduri de viață sustenabile, energia solară este o alegere evidentă.

Cum se Instalează Panourile Solare pe Acoperișurile cu Țiglă?

Panourile solare pot fi instalate pe multe tipuri de acoperișuri folosind diverse tehnici, în funcție de materialul și înclinarea acoperișului dumneavoastră. Pe acoperișurile plate, se instalează cadre autonome care optimizează orientarea și înclinarea pentru producția de energie. Suporturile în formă de L sunt montate în acoperișurile de tablă și metal fără a necesita modificări necesare.

Pe acoperișurile cu țiglă, metoda cea mai obișnuită constă în instalarea suporturilor de montaj pe căpriori și utilizarea unui sistem de șine. Deși este necesar să mutați, să modificați și să înlocuiți țigle, procesul este mai puțin invaziv decât credeți. Să analizăm detaliat modul în care se fixează panourile fotovoltaice pe acoperișurile cu țiglă.

Cum se Fixează Panourile Solare pe Acoperișurile cu Țiglă

Inspeția și Măsurarea Pre-Instalare

Primul pas în orice proces de instalare bun este efectuarea măsurătorilor. Remot sau personal, instalatorii vor evalua acoperișul dumneavoastră și vor determina cel mai bun loc pentru instalare pe baza spațiului disponibil, înclinației și orientării. De aici, se vor face măsurători pentru a decide unde să se fixeze suporturile și sistemul de șine. După ce acoperișul a fost evaluat, se stabilește și locația invertorului și a cablajului.

Îndepărtarea Țiglelor

Când luați în considerare întrebarea “Cum se instalează panourile fotovoltaice pe acoperișurile cu țiglă?”, etapele inițiale sunt puțin diferite față de alte tipuri de acoperișuri. Când instalatorii ajung pentru prima dată pe acoperiș, vor începe să îndepărteze țiglele specifice în pregătirea pentru instalarea suporturilor de montaj. Pe baza măsurătorilor și a lungimii șinelor necesare pentru panourile fotovoltaice, echipa de instalare va îndepărta țiglele pentru a avea acces la căpriori și la structura acoperișului. Instalatorii pot face, de asemenea, mici adăugiri în cavitatea acoperișului pentru a crea puncte suplimentare de montaj pentru suporturi.

Fixarea Suporturilor de Montaj

După asigurarea spațiului și măsurătorilor corecte, instalatorii vor fixa suporturi de montaj din oțel inoxidabil pe căpriori. Odată ce suporturile au fost fixate, țiglele îndepărtate sunt puse înapoi în poziția lor inițială. Pentru a se asigura că țiglele se așează în mod corespunzător și integritatea acoperișului este menținută, țiglele vor fi tăiate sau ajustate pentru a se potrivi în jurul suporturilor nou instalate. Echipa dumneavoastră de instalare va înlocui, de asemenea, orice țigle sparte sau deteriorate.

Instalatorii bine pregătiți vor asigura că suporturile de montaj au fost fixate în mod corespunzător și că etanșeitatea acoperișului nu a fost afectată. Dacă este necesar, instalatorii de panouri fotovoltaice vor monta, de asemenea, materiale de etanșare și impermeabilizare în jurul suporturilor nou instalate.

Sistemul de Șine

După ce suporturile sunt fixate, este timpul să se instaleze sistemul de șine; să-l numim un suport solar pentru acoperiș cu țiglă. Șinele din aliaj de aluminiu sunt plasate pe acoperiș și fixate de suporturi; aceste șine sunt punctul de ancorare pentru panourile fotovoltaice.

Modul de Montare a Panourilor Solare pe Materiale de Acoperiș cu Țiglă

Cu toate pregătirile finalizate, este timpul să se instaleze panourile fotovoltaice pe acoperiș. Panourile sunt fixate folosind cleme care se fixează pe marginea panourilor și în șinele metalice fixate pe suporturile de montaj. Aceste suporturi special concepute permit îndepărtarea și întreținerea ușoară în cazul în care este necesar accesul la zonele de sub panourile nou instalate. Acum, panourile fotovoltaice sunt fixate în mod sigur pe structura acoperișului. Greutatea totală a țiglelor va fi mai mică de 22 de kilograme pe metru pătrat, în conformitate cu ghidurile acoperișurilor din România.

Conectarea Instalației Electrice

Acum că am răspuns la întrebarea „Cum se instalează panourile fotovoltaice pe acoperișurile cu țiglă?”, să ne uităm și la alte aspecte referitoare la procesul de instalare al panourilor solare.

Pe măsură ce panourile sunt instalate, cablurile electrice de dedesubt sunt conectate între ele pentru a forma un „șir”. „Șirul” este trecut sub o țiglă și printr-un spațiu gol în acoperiș către invertor. Instalatorii nu vor finaliza doar instalarea pe acoperiș, ci vor verifica și toate firele și instalațiile electrice. După finalizarea instalației, nu va fi necesar să accesați invertorul decât pentru întreținere sau pentru procesele de recuperare a datelor. Majoritatea sistemelor moderne vor transmite datele prin wireless către o aplicație de smartphone sau o platformă bazată pe web.

În ansamblu, procesul de instalare ar trebui să dureze doar 1-2 zile și nu va necesita modificări semnificative la locuința dumneavoastră. Singura lucrare care va necesita modificări este îndepărtarea și modificarea țiglelor pentru a instala suporturile de montaj și crearea unui traseu pentru cablaj către invertor. Crearea unui traseu pentru cablaj este de obicei realizată prin perforarea unui orificiu mic și simplu.

Se Pot Folosi Baterii Solare cu Acoperișurile cu Țiglă?

Pentru a completa generarea de energie electrică din panourile fotovoltaice de pe acoperișurile cu țiglă, mulți proprietari de imobile se întreabă, de asemenea, despre stocarea energiei solare în baterii. Bateriile solare ajută la stocarea energiei excesive generate de panourile fotovoltaice și la disponibilitatea acesteia în timpul nopții sau atunci când soarele nu strălucește. Stocarea solară devine din ce în ce mai accesibilă și mai accesibilă, odată cu îmbunătățiri în cantitatea de energie pe care o pot stoca, precum și cu reducerea costurilor și a dimensiunilor. Acestea se integrează ușor într-un sistem existent sau într-un sistem nou. Bateriile solare pot fi utilizate cu orice tip de acoperiș, deoarece sunt în general instalate în apropierea invertorului și într-un alt loc din casa dumneavoastră.

Factori de Luat în Considerare pentru Instalare

Am acoperit în detaliu modul în care se montează panourile fotovoltaice pe materiale de acoperiș cu țiglă. Cu toate acestea, înainte de a continua cu instalarea panourilor solare, există câteva aspecte de luat în considerare pentru a determina dacă materialele dumneavoastră de acoperiș sunt potrivite pentru panourile fotovoltaice.

Primul aspect de luat în considerare este integritatea acoperișului dumneavoastră. Panourile solare vor adăuga o greutate suplimentară pe acoperiș, iar tehnicianul dumneavoastră de instalare a panourilor solare va trebui să evalueze dacă acesta poate susține panourile. Integritatea structurală poate determina și câte panouri se pot instala, deoarece cu cât sistemul este mai mare, cu atât va exista o greutate mai mare.

Panourile solare funcționează cel mai bine pe acoperișuri cu o înclinație cuprinsă între 10 și 45 de grade. Acoperișurile mai plate pot utiliza cadre special construite sau suporturi înclinate pentru a plasa panourile în poziția corectă, dar acest lucru ar putea crește și costul de instalare.

În funcție de arhitectura acoperișului dumneavoastră, puteți avea o singură înclinare sau mai multe fețe. Panourile solare funcționează cel mai bine pe acoperișurile orientate spre nord, deoarece primesc cea mai mare cantitate de soare pe parcursul zilei. Orientările spre est și vest sunt, de asemenea, potrivite; totuși, acoperișurile orientate spre sud nu sunt potrivite.

Panourile solare depind de lumina solară directă pentru a produce energie solară. Înainte de a instala un sistem solar, trebuie să vă asigurați că acoperișul dumneavoastră primește cât mai multă lumină solară posibil. Dacă umbrirea poate fi redusă prin înlăturarea copacilor sau obiectelor, este recomandat să o faceți. Dacă umbrirea nu poate fi evitată în anumite zone, instalatorul va plasa panourile în locul cel mai potrivit.

Dacă totuși nu sunteți sigur cu privire la modul în care se instalează panourile fotovoltaice pe un acoperiș cu țiglă sau dacă doriți să aflați mai multe despre serviciile noastre de instalare a panourilor solare, Lumio Energy este aici pentru a vă ajuta.

Indiferent dacă căutați panouri fotovoltaice, invertori, baterii sau sisteme fotovoltaice complete, avem o soluție pentru dumneavoastră. Pentru mai multe informații despre serviciile noastre sau pentru a obține o ofertă, contactați-ne astăzi.Alte articole