0
0
Subtotal: 0.00lei
No products in the cart.
0 - 0.00lei
No products in the cart.

Energia solara poate parea un miracol al lumii moderne. In mare parte, afirmatia este adevarata – din punct de vedere al modului in care folosim sau mai bine zis exploatam astazi energia solara. Totusi, in trecut, primele utilizari ale acesteia erau putin diferite.

Oricine va fi surprins sa afle ca energia solara a fost folosita chiar din secolul VII i.Hr. Ca referinta, la inceputul acestui secol, al doilea imparat Neo-Babilonian, Nebuchadnezzar, construia una din cele sapte minuni ale lumii antice – Gradinile suspendate ale Semiramidei.

Tot atunci, oamenii foloseau sticla pentru a aprinde focul, prin reflexia razelor solare asupra obiectelor lucioase, generandu-se astfel temperaturi ridicate. Grecii si romanii au apelat de asemenea la puterea soarelui, tot prin intermediul sticlei, pentru a aprinde torte. Evident, modul de utilizare a energiei solare este diferit, in contextul modern al panourilor fotovoltaice.

Interesant, nu-i asa? Ei bine, daca doresti sa afli 9 alte detalii interesante despre energia solara asa cum o stim astazi, continua sa citesti acest articol!

Eficienta panourilor solare nu este exceptionala!

Un sistem de panouri fotovoltaice poate furniza suficienta energie unei locuinte pentru a alimenta toate electrocasnicele din aceasta. Cu toate acestea, eficienta unui asemenea sistem este una neasteptata – de 20%, in medie. Ce inseamna acest lucru?

Mai exact, un sistem obisnuit poate converti doar 20% din energia solara captata in energie electrica utilizabila. Rar vei gasi sisteme sau panouri cu eficienta de peste 22% – in prezent; in viitor, lucrurile poate vor fi diferite.

Costul panourilor solare a scazut cu 99% in ultimii 47 de ani

In 1977, costul per W aferent unui panou solar era de aproximativ 350 RON. In alte cuvinte, un panou TRINA Solar de 405 W ar fi costat 141.750 de RON. Totusi, in prezent, costul a scazut la 1-2 RON per W, o scadere de 99%!

Astfel, panourile fotovoltaice si sistemele fotovoltaice in sine au devenit incredibil de avantajoase si accesibile!

Investitia intr-un sistem fotovoltaic poate fi amortizata in sub 10 ani

Un panou solar este insotit de obicei de o garantie de 15 ani si de o garantie de utilizare de 25 de ani. Investitia intr-un sistem complet poate fi amortizata in mai putin de 10 ani. Prin urmare, achizitia si instalarea unui sistem este benefica din toate punctele de vedere.

De exemplu, panourile fotovoltaice au o durata de viata de pana la 30 de ani. Astfel, se poate spune ca sistemele fotovoltaice se platesc singure.

Las Vegas ascunde un secret… luminat?!

Cat de puternica si eficienta este, de fapt, energia solara? Sa aruncam o privire la Las Vegas, epicentrul divertismentului pentru adulti, incoronat de jocuri de lumini din toate directiile. Celebra strada Vegas Strip este de altfel considerat cel mai luminos loc de pe pamant.

Ei bine, spre surprinderea tuturor, orasul este alimentat in intregime de sisteme de panouri fotovoltaice. Acesta este adevaratul randament al energiei solare!

Acumulatorii solari pot furniza energie solara constant

Un aspect mai putin cunoscut in cazul sistemelor solare on grid este faptul ca alimentarea cu energie electrica este oprita atunci cand reteaua nationala de energie cade. Prin urmare, sistemul solar devine inutilizabil.

Totusi, daca alegi sa instalezi un acumulator solar la sistem, te poti bucura de energie electrica si atunci cand reteaua este la pamant. Acumulatorii pot furniza electricitate non-stop, chiar si in conditiile de vreme nefavorabila, cand sistemul nu produce energie.

Sistemele solare nu sunt insotite de cheltuieli recurente

Spre deosebire de alte modalitati de producere a energiei electrice, sistemele solare nu implica cheltuieli recurente. In acelasi timp, mentenanta necesara este una extrem de limitata. In alte cuvinte, odata instalat, aproape ca poti uita de sistem – acesta va produce, in liniste, energie electrica pentru casa ta.

Energia solara poate incalzi apa prin sisteme dedicate

Centrala termica sau boiler? Daca aceste solutii nu iti surad, poti opta pentru un sistem de incalzire a apei alimentat in intregime de energie solara. In unele tari, aproximativ 70% din apa utilizata in context casnic este incalzita cu ajutorul energiei solare.

Acest lucru este posibil datorita faptului ca sistemele dedicate de incalzire cu ajutorul panourilor fotovoltaice pot incalzi apa pana la 140 de grade Celsius.

Energia solara poate creste valoarea locuintei tale

Un simplu sistem complet de panouri fotovoltaice poate creste valoarea totala a casei tale – daca ai in vedere posibilitatea vanzarii acesteia in viitor. Astfel, sistemele solare devin o investitie pozitiva din toate punctele de vedere – in afara de costul initial, care poate fi amortizat intr-o perioada destul de scurta, sistemele fotovoltaice sunt insotite numai de beneficii!

Conform mai multor surse, valoarea casei tale poate creste cu pana la 4.1% per KW produs prin intermediul unui sistem fotovoltaic.

Energia solara este complet gratuita si nu polueaza absolut deloc

Energia solara are un coeficient de poluare de 0%, exceptie facand procesul de productie a panourilor solare si elementelor aferente unui sistem solar. In schimb, din momentul instalarii sistemului, acesta nu polueaza in niciun fel – nici aerul, nici mediul inconjurator.

Apoi, desi este destul de evident, energia solara, mai exact razelele soarelui, poate fi exploatata in mod complet gratuit. Nu exista interdictii sau limite privind exploatarea razelor soarelui. Daca ai un sistem fotovoltaic instalat, ai parte de energie gratuita (mai ales dupa perioada de amortizare a sistemului).

Acestea sunt doar noua dintre detaliile importante pe care trebuie sa le stii despre energia solara. Desigur, acest domeniu este mult mai cuprinzator si deseori complex! Totusi, daca decizi sa-ti incepi aventura solara, vei afla toate informatiile esentiale din timp, din moment ce intreg procesul de instalare a unui sistem implica si obtinerea de anumite autorizatii.

Aici intra in scena specialistii Lumio Energy, specialisti care te pot ajuta sa eficientizezi intreg procesul de achizitie si instalare a unui sistem de panouri fotovoltaice. Pe langa gama completa de produse, oferim clientilor nostri si consultanta, proiectare, instalare si mentenanta de exceptie!

Impreuna stapanim energia solara si pasim pe drumul spre independenta energetica!