0
0
Subtotal: 0.00lei
No products in the cart.
0 - 0.00lei
No products in the cart.

Cât timp trebuie să treacă înainte de a face upgrade la sistemele solare existente?

cat timp trebuie sa treaca inainte sa faci upgrade la panourile fotovoltaice

Partajeaza acest articol

Cât timp trebuie să treacă înainte de a face upgrade la sistemele solare existente?

Energia solară este în plină dezvoltare în România, iar accentul este pus pe generarea unei energii curate și verzi și pe reducerea dependenței de combustibilii fosili. Țara noastră are obiective ambițioase în domeniul protecției mediului, iar fiecare dintre noi poate contribui la atingerea acestora. Una dintre modalitățile de a face acest lucru, desigur, este instalarea de panouri fotovoltaice pe locuința ta.

Mulți oameni care au adoptat tendința solară în stadii incipiente au economisit zeci de mii de lei la facturile de energie electrică și au beneficiat de energie verde de-a lungul anilor. Cu toate acestea, dacă ai avut sistemul solar de ceva timp, există șanse că iei în considerare upgrade-ul sistemului tău solar existent, și chiar există multe motive pentru care ai putea urma această cale. Cu avansurile tehnologiei solare, mulți oameni consideră că produsele de pe piață în prezent sunt mult mai bune decât sistemul lor învechit.

De ce ar putea fi necesar să faci upgrade sistemului solar

Tehnologia se îmbunătățește constant, iar acesta este doar modul în care funcționează lumea în care trăim. Prin urmare, este natural ca mulți oameni să dorească cele mai recente și eficiente panouri fotovoltaice de pe piață. Cu toate acestea, există și motive mult mai importante pentru a lua în considerare upgrade-ul sistemelor solare existente, și ai putea descoperi că poți economisi mai mulți bani ca rezultat. Iată câteva motive pentru care ai putea lua în considerare un upgrade:

Sistemul nu mai funcționează așa cum ar trebui

Principalul motiv pentru a face upgrade este acela că sistemul tău pur și simplu nu funcționează așa cum o făcea înainte. Panourile solare se degradează în timp, pierzând o mică parte din eficiență în fiecare an. Această pierdere este atât de mică încât nici măcar nu o vei observa, însă pe o perioadă de 20 de ani, sistemul tău va genera probabil mult mai puțină energie decât atunci când l-ai instalat inițial.

Panourile solare mai noi includ o tehnologie mai bună și, prin urmare, ar trebui să aibă o durată de viață mai lungă. Prin urmare, upgrade-ul sistemelor solare existente și a panourilor poate reactualiza producția ta de energie solară, în cazul în care ai observat o scădere a producției de energie.

Dorești o producție mai mare de energie solară

Chiar dacă sistemul tău încă funcționează bine, s-ar putea să ai nevoie acum de mai multă energie decât aveai acum 15-20 de ani. Familia ta s-ar putea să se fi mărit, sau ai putea să fi adăugat consumatori la casa ta care consumă mai multă energie. Necesitățile energetice ale oamenilor se schimbă, astfel încât sistemul pe care l-ai instalat acum mulți ani s-ar putea să nu fie suficient de puternic pentru a-ți satisface nevoile.

În această situație, s-ar putea să nu ai nevoie de o reconfigurare completă a sistemului. În schimb, s-ar putea să ai nevoie să adaugi câteva panouri fotovoltaice suplimentare. Vom discuta în detaliu despre asta în curând. Un alt aspect de luat în considerare sunt tarifele de alimentare în rețea. Acesta este creditul pe care-l primești pe factura de energie electrică pentru excesul de energie solară pe care îl exporti în rețeaua principală. Dacă vrei să-ți mărești producția și să obții mai multe credite, vei avea nevoie de o producție solară mai mare.

Verifică capacitatea invertorului pentru a determina tipul de upgrade

Atunci când iei în considerare un upgrade de orice fel, va trebui să verifici capacitatea invertorului. Dacă ai achiziționat un invertor cu o capacitate mult mai mare decât pot livra panourile fotovoltaice, ai putea adăuga pur și simplu mai multe panouri fotovoltaice. Aceasta este evident o opțiune mult mai ieftină decât un upgrade complet.

În schimb, dacă capacitatea invertorului este insuficientă, ar putea merita să obții un sistem complet nou. Bineînțeles, ai putea păstra panourile fotovoltaice existente și să cumperi doar un invertor mai mare. Problema aici poate fi degradarea naturală a performanței panourilor solare în timp. De obicei, atunci când înlocuiești un invertor, panourile tale vor fi și ele datorate pentru un upgrade.

Dorești să adaugi baterii pentru stocarea energiei

Alt motiv pentru care ai putea lua în considerare upgrade-ul tehnologiei sistemului solar existent este adăugarea baterii pentru stocarea energiei solare. Dacă constați că exporti o cantitate mare de energie solară în exces în rețeaua principală în timpul zilei, ar putea fi benefic să capturezi acea energie într-o baterie și să o folosești pe timp de noapte, în loc să primești furnizare de energie electrică din rețeaua principală.

Acesta este un mod excelent de a renunța la dependența de rețeaua principală, însă va trebui să te pregătești pentru un cost inițial. În funcție de vechimea sistemului tău, ar putea merita să faci un upgrade complet al întregului sistem, deoarece simpla adăugare a unei noi baterii la un sistem mai vechi poate să nu fie practică.

Ia în considerare reciclarea panourilor solare

În cele din urmă, dacă vrei să aduci o contribuție la protejarea mediului, ia în considerare reciclarea panourilor solare vechi. Există mai multe opțiuni pentru reciclarea panourilor vechi, cum ar fi ducerea lor la un centru specializat de reciclare a panourilor solare. Ai în vedere că reciclarea vine de obicei cu un cost, dar merită pentru a ști că faci o alegere ecologică.

Cum să faci upgrade la sistemul solar

Dacă ai decis să faci upgrade la sistemul solar existent, cel mai bine este să contactezi o companie de încredere în domeniul energiei solare pentru a explora opțiunile tale. În primul rând, aceștia pot analiza consumul tău curent și performanța sistemului tău actual. Pe baza acestora, vei primi o recomandare privind tipul de upgrade care ți se potrivește cel mai bine.

Aici, la Lumio Energy, te putem ajuta cu toate nevoile tale de instalare a sistemului solar. Indiferent dacă vrei să adaugi noi panouri sau să faci upgrade la inverter și la întregul sistem, suntem aici să te ajutăm. Avem pachete potrivite pentru toate locuințele, iar noi îți vom recomanda doar pachetele potrivite pentru tine. Contactează-ne și obține o consultanta gratuită astăzi.

Alte articole